Tävlingsregler1. Unmapping har en fast rutt. Du måste följa den. Det är tillåtet att lämna banan men du måste återgå till platsen du lämnade den, för att kunna fortsätta. Vid medicinska skäl får du transporteras från banan och tillbaka till platsen du lämnade banan.


2. Din tracker måste vara påslagen hela tiden från start till mål.


3. I soloklassen är det inte tillåtet att cykla så nära någon annan att man vinner aerodynamiska fördelar, det vill säga att man sparar energi.


I parklassen får ni ta vind åt varandra. Båda två ska gå i mål samtidigt och normalt cyklar ni tillsammans. 


4. Varken följebil eller annan organiserad hjälp är tillåten. Jo, om dina vänner vill bjuda dig på något utmed banan är det okej om det sker på eller i närheten av en servering eller liknande, där andra deltagare har tillgång till liknande stöd vid samma tidpunkt.

 

5. Du ska följa trafikskyltningen.


6. Din belysning ska vara påslagen vid svagt ljus. Dessutom ska du bära en jacka, väst eller reflexbälte med varselfärg vid dåligt ljus.


Därutöver föreslår jag (det blir ju ganska mörkt i södra Sverige, speciellt i skogsområden trots att ni cyklar veckan efter midsommar):


- reflexer placerade så att de visar dina benrörelser. 

och

- ett starkt bakljus dagtid vid dåligt väder, när du befinner dig på landsväg.


7. Hjälm är ett krav.


8. Du uppträder givetvis ansvarsfullt i trafiken rent generellt samt respektfullt mot personer du träffar under loppet.


9. Om cykeln går sönder och du inte lyckas reparera den på egen hand, får du be vem som helst om hjälp. Deltagare får hjälpa varandra. En cykelverkstad är också godkänd. Du får beställa  reservdelar för leverans med post eller liknande till en adress du själv kan ta dig till.


10. Du får inte boka boende utmed banan eller beställa reservdel för leverans med post under loppet innan starten går. 


11. Du får inte ringa någon för att få hjälp med navigeringen under loppet. 


12. Du får självklart inte lämna ditt skräp där det inte är tänkt att skräp ska ligga. Bättre upp, källsortera så mycket som möjligt istället. Det kan gå åt mycket drickyoughurt, exempelvis, under en sån här aktivitet och de förpackningarna är perfekta att lägga i de återvinningskärl som brukar stå i närheten av matbutiker (förpackningarna behöver ju inte rengöras). 


13. Behöver du bryta loppet ska du höra av dig snarast till loppets telefon. (Tips: undvik att ta ett förhastat beslut att bryta. Det kan räcka med att sova några timmar och därefter tänka efter när du har fått perspektiv på situationen.)

Villkor för anmälan1. Anmälan är bindande.


2. Du kan få tillbaka startavgiften vid sjukdom genom att teckna exempelvis Startklar eller Folksams motionsloppsförsäkring. 


3. Vid pandemi eller annan händelse utanför min kontroll: om myndigheter inför restriktioner som hindrar loppet från att genomföras återbetalas 75% av startavgiften. Om loppet av yttre omständigheter måste avbrytas sker ingen återbetalning.


4. Du kan överlåta din plats kostnadssfritt fram till två veckor innan start.


5. Du måste ha en egen olycksfallsförsäkring under loppet. 


6. Jag presenterar rutten på hemsidan bit för bit under våren. Jag kan komma att ändra den fram till dess att ni får gpx-filerna senast en vecka före start. Rutten är alltså inte klar förrän ni får den via mejlen.


Sträckan har rekats av mig och vid den tidpunkten var det möjligt att cykla den, utom vid några enstaka fällda bommar.


Nederbörd, markägares frihet att bruka sina ägor och andra krassa orsaker kan göra att ni plötsligt måste välja alternativa vägar.